CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, 28 January 2009

Liburrr A.K.A Cuuuti...



cik savvy aku yg memain peranan penting dlm post kali ini...

salam...seperti yg 'donut cokelat' mentioned dlm post die bberapa hari lps...kitorg iaitu bdak2 FKG Unpad sdg bercuti...cuti sem utk masuk sem baru,sem 4... and yes,i'm back in msia..for 2 weeks...lame tak lame pon,lps ni da x balik msia da..smpai 'summer holiday' for 2months in June...[summer holiday laa sgt kat indon tuh...huhu]

anyway,aku smpai sini 23hb,which is Friday...ari ahad 25hb,aku ade invitation gi rumah nor [klasmet FKG aku]...kakak sulung Nor - kak Yan,buat Aqiqah a.k.a Cukur Jambul utk Irfan,anak die yg 1st..

pada hari yg same plak,jiran aku a.k.a senior aku gak kt smakl dulu - kak Dina mlgsungkan ptunangan dgn selamatnye...mule2 aku xmo pergi..sbb ye lah,i barely live here,ever since i small aku mmg dok asrama,hostel n bla bla bla...tp sbb kan muke mak aku aritu meminta dgn penuh hrapan nye,xpe la..alang2 baju tradisional yg aku pkai sesuai utk both occassion...pergi je laa..

tgahari tu,tanpa planning yg betul2 rapi,aku call naz...mmndgkan afiq xreply msg aku kat ym..buzz pon xlayan...wazer pon xreply msg naz...aku amek kputusan,pick-up nazz kat kl sentral n go to afiq house...kalo die xde gak,kite blah je laa...

time aku isi myak dgn ayah pgi tuh,ayah ade pesan..
"kak...cermin keta driver savvy nih da slalu buat hal skrg...jgn tekan2 butang tgkap..kalo lalu tol pon gune smart tag je...xyah bkak tgkap"
"dulu pon slalu gak cmtuh..tp nnti die ok la kot yah...almaklumlah keta nasional..huhu.."kompiden je aku jwab time nih kan? little dat i know somethg gonna happen wif dis stupid window..

lpas aku beramah mesra dgn jiran kat rmah kak dina tuh,aku pon gerak la..da pkul 1.30 da nih..nazz pon msg aku die da gerak..she will be at k,.l sentral in less than 10 min je,rmah die kan dekat dgn kl sentral...so aku pon gerak la dgn bce doa naek knderaan...

smpai selekoh kuar dri smpang rmah aku,tepon aku bunyi..."papp" tgn aku tertekan something...ehhh,nih bukan butang hp aku...nih butang tgkap keta...aku angkat phone dulu,bgtahu naz aku da on da way...aku da agak da die smpai dulu dri aku,huhu...letak hp tepi,then aku tekan tgkap keta...

ehh,xnak naek plak da....ahh sudah...nk patah balik rmah ke tak ni? ish,aku lupe...aku lupe!! ayah da pesan td... tapi,tapi...anis 'ter'tekan...haiyoo~

cm biase...aku da start gaban..tapi xgaban sgt ah[aku rase laa]...sbb time tuh aku benti kat tepi jalan jap..then aku try tarik tgkap keta tuh..ehh,berabuk plak tgkap keta nih..habis kotor tgn aku...hishh~ cmne nih...nazz da msg da...jap nazz,jap..i'll b ther...
"ahh....gerak je laa dibah..gi amek nazz papehal pon..da pkl bape da nih..." gumam aku dlm hati dgn risonye...
aku bukak tgkap...tutop aircond...dgn kelajuan 90-100 km/j aku pon menuju ke kl sentral...sabar nazz,i'm coming...smpai nye aku kt k.l sentral tuh,aku explain kat die bile die da masok keta...
"laaa..patut la lmbat...ku igt ko da eksiden ke pe td...lawak la wehh..xpe la..gi rumah afiq dulu...nnti kite try naekkan balik tgkap keta kat rmah afiq k.."

so...kitorg pon bukak la both tgkap side masing2 n tutup aircond...terjerit2 gak la aku n nazz dlm keta tuh...nk borak pnye psal..hahahaha...sesmpai nye kitorg kat rmah afiq...ketok cm nk mampos,xdek org kuar plak...xkan la gi Krabi...kate nk pergi next week? cm Ah Long mntak hutang gak la kitorg nih,jerit2 ketok pntu panggil name Afiq...smntare nazz dok pggil afiq,aku pon btgkus lumus naekkan cermin keta aku...aish~ dlm 15 min kitorg dok terjerit2 pggil,kitorg blah je la...
"kalo aku tau afiq gi Krabi arini..mmg siap laa...da la xbgtahu...kite dok terjerit2 pggil die kat rmah arini cm org gile...aku xkire,blanje aku Paparon balik bandung nnti...bru aku maafkan!"
"xkan la wehh gi Krabi...aish~ da la x bgtahu...aku pon nak gak la kalo cmtu,pizza Paparon satu!" bebel naz..

sepanjang perjalanan dri rumah aku smpai kl sentral smpai Subang seksyen 14,tgkap keta aku terbukak smbil kitorg dok mmbebel dlm keta tuh,wat bdak je la wehh...janji xbosan... nk bukak lagu rase cm MTV Pimp My Ride la plak...aku da separuh putus asa da bile nmpak Caltex seksyen 14..da nk smpai rmah nor da ni...stop jap kat bgkel caltex ni...mne tau die bleh repairkan tgkap keta...bgkel sume tutop,ye la raye cine la kan...

bile macha cuci keta kat caltex tu dtg kat aku,aku pon ckap la ape prob keta nih...macha tuh suroh aku start enjin...bile aku strat enjin,die pon tekan la butang tgkap tu..."eeeeett"...ehh,elok plak tgkap keta nih..

macha tuh da sengih2 da kat aku n nazz...aish~ mesti die igt aku yg tak reti tekan butang tgkap tu kan...dgn malu nye aku trus ckap kat macha tu..
"ohh..da boleh daa? td x boleh...thanx ehh...u ni mmg magik laa uncle" aku pon masok keta n teros blah dri caltex tuh...nazz da tergelak2 kat seblah..diam ah ko nazz..aku da malu da nih...

pendek citer la kan[da pnjg sgt la plak post aku kali nih...huhu]kitorg pon smpai rumah nor dgn selamat walopun dok berpusing2 dlm kwasan perumahan tuh dekat 15 min gak la...dok cri seksyen 14/7E pnye psal...huhu...

naseb mkanan sedap n tggal kitorg je jemputan yg dtg last...mampos la..janji mkanan da tggal utk aku je....thanx nor sbb invite kitorg...thanx nazz sbb sudi naek keta savvy aku yg wat hal itu...kpada Afiq...sian kitorg tau!! explain balik kat aku n nazz..tak kire...n paparon tetap paparon!! blanje laa ape lagi~


aku yg sedang hepi makan dgn nazz kat rumah nor...peace yo~

selamat bercuti kpada bdk2 FKG sekalian...dan selamat myambut Tahun Baru Cina kpd masyarakat TiongHua khususnye yg berada di Malaysia..Gong Xi Fa Cai..ANGPAU LAI LAI...hahhahaa~

3 comments:

~*puding caramel*~ said...

krabi tu ape?

duchess11 is DiBaH said...

yanaa...
krabi tuh kat thailand kalo xsilap..

afiq gi bercuti kat situ...
huhuu..

btw,ko gi jakarta x aritu?
sehat?
ko ok tak?

donutcokelat said...

tetibe name aku muncul di awal post ko.
ape promosi2 ni.