CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, 18 January 2009

Layout baru laa...wahh~

salam...salam sore utk yg brade di bandung..

da 2 minggu aku exam...since 6 Jan smpai la kelmarin,which is Jumaat 16 Jan...kalo ikut dlm schedule FKG utk sem 3 nih,next week ialah remedial week...tapi realiti nye la kan...FKG 'terchenta' nih,slalu suke hati mak bpak anak tiri die je nak buat exam ataupon remedial pada bile2 mase yg dosen(a.k.a lecturer) suke...ok fine,i'll get it...no use of blabbering bout those things,bukan dpt pe2 pon,so i better stop mmbebel right now...huhuu

"td kater nk ckap psl layout? lari topik da nih dibah..."

yeah rite...lupe plak...seperti yg telah nmpak jelas dan nyata...aku da ade layout baru!! yehhh!! ni sume aku dpat dri pyzam.com...time kaseh byak2 ye...dis is my favourite colour : white...nmpak bersih sket laa blog aku...aku rase la kot..aku baru tukar layout nih semalam...so,diharap lagi snang sket bace and browse through my blog after dis...xde la nk nmpak hmbar je kan?

hmm...sepanjang 2 minggu nih xde pe sgt yg berlaku...ye lah,sibuk tertonggang tonggeng bce buku,belek nota,buat soalan past years,bkak slide ape jadah sumela...mne de mase nak buat blog nih...exam sebenar aku sbnanye 2 paper je...plus,1 lab skill exam...make dat 3 paper only overall...tapi sbb yg aku kater td la kan...aku kne buat remedial utk mane2 subjek yg aku dpat low grade(mcm C atau D laa)...pdan muke aku,sape suroh maen2 1st year dulu...hahaha...lntak la...jnji aku buat something kat jatinangor nih...dri aku dok termenung siling bilik aku je...

"ader lg satu bnde nak ckap kan dibah? apekah itu? baek post skrg...nnti da basi plak bnde nih...."


yelah yelah,nk post la nih...dlm jmaat lps kot(seingat kotak memori aku la)...aku telah menemani jiran aku,Hakem a.k.a Roy pergi ke sawah blakang perkarangan rmah kitorg...tak pelik ke tetibe gi sawah? hahaha...al-maklumlah die ni baru sahaje mndapatkan Digital Camera SLR E-530 [klik di sini utk mengetahui dgn lebih lanjut yg mane satu SLR roy itu] setelah lame die mengidamkan bnde alah ni...so die nih sgt excited laa...katenye nk capture gmbar2 yg best...ok lah weh,aku pon teman laa...aku pon da bes exam tgahri td lg...so,why not kan...

dekat sawah tu ade pondok...aku pon dudok la diam2 kat situ melayan perasan smbil mamat nih dok pusing2 amek gmbar mane2 scene yg die suke...tapi yg sbnanye la kan,aku xleh nk dok diam pon...mane tak nye,mamat nih asyik jatuh terjelepok kat dlm kotak sawah tu...selang 5 minit mesti tgah bnyi 'plop' pnye laa...hahahaa...nk jadikan citer nye la kan...ade la dekat 45 minit kitorg dok situ,die pon tetibe jerit,

"tensyen laaaa D...xdapat amek gmbar lawa pon...scene die xbest laa"

aku pon reply "hah? cube try lagi...sket2 la...baru lagi kot blaja gune camera tuh"

sbnanye dlm hati aku waktu tuh..."aku da tahu da knape" tapi aku xckap la time tuh...dan die pon terus la mmbebel 'scene die xbest laa' takpon 'lpas hujan xde awan laa..cmne nk amek gmbar awan nih'...adegan ini berterusan selame 15 minit smbil tngan die 'klik klik' kat camera tuh...boleh plak mamat nih mmbebel time amek gmbar? lg hebat dri photographer professional nih...hahhaha..

oleh itu...aku amek kesempatan...nk tggal sket pesan kat blog nih utk cik hakem yg sgt berkobar2 nk amek gmbar...sume gmbar la kalo boleh...bebek tepi jalan pon die nak amek gmbar...haishhh~

"semangat je kan amek gmbar? sane sini pergi semata2 nk capture gmbar...for me,this is a good thing...semangat nk blaja sbb kiter xtahu tu bgus!! tapi jgn hangat2 tahik ayam je ok...smpai bile2 pon kne semangat...xdela sia2 sgt beli camera tuh ok H? nk master something takes time...bukan sehari dua,terus pndai...jgn putus asa kalo gmbar2 yg u amek skrg xbest atau xsmart sgt...ingat,even pro photographer pon amek course utk memahirkan diri die tau...akhir sekali,keep doing these things u love ok!! mane tahu it will take u somewhere kan? u'll never know..."

kat sini aku post gak beberape gmbar yg hakem amek kat sawah tuh...kasi can la post,bcoz he did put some effort walopun kaki habes kotor dgn tanah2 basah sawah tu..hahahaa


5 comments:

~*puding caramel*~ said...

walaupun ko xpenah komen blog aku. aku komen jugak..

ye ko mmg suke amik gambar. post jugak panjang berjela. berpeluh jugak nak bace

duchess11 is DiBaH said...

bukan la weh..
kali nih bkan aku yg amek gmbo..
hakem yg amek...

haaa...bce smpai hbis tak post aku kali nih?

donutcokelat said...

hehe~
tah pape si puding.
kesian ko puding :P
thanx eh korang berdua memujuk rajuk ku.
aku emosi smpi jadi rasaksa

dr hakim said...

hmmm...
e-520 la..
hahaha...thx for bg smgt dkt i utk berphoto yek
nice layout...
warne putih..tapi if ada hijau2 skit..lg keren dong
haha
bile nak post entry bru..asyik bz jer..
heh..

donutcokelat said...

babe!
nice layout.
aku lupe nak komen.
:P