CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, 5 February 2009

It's been what? 4 years da wehh...!!


yerp...it's been 4 years since i left SMAKL,which stands for Sekolah Menengah Agama Kuala Lumpur,my high school...yes,aku bdak Smakl satu mase dulu...

hari isnin lpas,aku hantar adik2 aku gi asrama...pendek citer,my youngest brother - Nabil,meneruskan tgkatan 1 nye di skola lame aku...i guess sbb boring sgt kot,i agreed to accompany my parents to send him to school that day...[yeke..bukan ko ikot sbb ko rindu smakl ke? hahahaa]

anyway,when i get there...i saw lots of changes wehhh...seyes ckap...1st bende yg aku nmpak ialah pondok guard yg baru berserta pak guard yg baru [da tentu2 xkenal aku]...plus,pintu pagar otomatik!! bukan nk ckp pe la kan,tapi dulu,pintu pgar tuh berbunyi kuat giler kalo org gerakkan pintu pagar tuh!! aku rase psal tuh la ustadz kamarul bleh tahu kalo org fly..hehehe..

tapi unfortunately aku xdek gmbar pintu pagar tuh,n pak guard baru...so,move on to the next thing...owh,kaki lima depan tuh dgn tasik E.L.S tuh [English Language Society] da pecahkan n guess wut,ade tangga besar giler yg tros direct mghala ke tgkat 2 - pejabat + bilik guru...hahahaa!! aku agak ternganga la sbnanye...tpi sbb jual mahal kat adek aku td xnak ikot gi smakl dpan adek aku,aku pon wat muke selambe...

padahal dlm hati aku,"oh...dulu xnak buat time aku ade...penat tau naek tgga..da la kelas aku sume kat atas"ko xtahu yg muke aku pnoh muke selambe yg fake waktu tuh...hahahaha..



anyway...byak sbnanye bnde baru...tapi kalo aku nk citer lebey2 pon,xgune gak..sbb ade pembace blog nih yg xpernah gi Smakl,atau xtau pon Smakl tuh kat mne,ataupon mmg da lame x g Smakl walopun dahulunye die pernah la gak bergelar pelajar Smakl...skola aku mmg x terkenal pon...hahahhaa..

byak gak gmbar yg aku amek aritu...dgn berbekalkan N76 aku yg hanya mmpunyai '2.0 mega pixel' aku pon mnjelajah skolah lame ku itu...dis it some of the changes that i manage to capture..



  • taman fotografi - taman kelab aku dulu,da xde..ganti dgn taman tmpat duduk ape tah...sob sob~


  • asrama putera a.k.a aspura - da warne hijau? ha'ah...tapi aku still rase geli nk gi sane..mitos zaman asrama dulu maseh bermain dlm otak ku...hahaha


  • Asrama puteri - hmm..aspuri gak da berubah tau..da jadi warne merah bata [mngikut lensa camera aku la,xtau la laen ikot mate korg kan]


  • Atap utk ampaian asrama puteri - yerp...skali lgi aku bising..."dulu aku ade tanak plak letak ampaian...asal hujan je aku kne balek asrama tau x? berlari2 dgn tdung labuh ku mnyelamatkan baju2!! not fair people..not fair!!"


  • Masjid Al - Falah a.k.a masjid Smakl - cube perhati leklok gmbar kt atas...plg mnyerlah mesti pgar luar tuh kan? hahaha...cat baru tuh...plus,pintu kaca da xde diganti dgn pintu kayu..aku rase advantage die kat bdak puteri laa..[kalo lmbt dtg surau ke,xde la malu sgt sbb xnmpak 'jelas' cm pintu kaca dulu...hehehe]



  • papan2 Kelab,Sukan dan Permainan - da xde name aku kat papan2 nih...[weh dibah,of course laa..da bape tahun plak ko da blah...] ye aku tahu...tp aku xpedulik,aku nk letak gak gmbar papan tuh kat sini...tmasok gak dlm perkara yg berubah kan? hehehehe...sbb dulu aku Persatuan Pengakap,and Rumah Zuhal which is warna biru...tapi xsalah aku da xgune name planet,die guna name Ibnu Sina plak...merepek? yeah,tell me bout it...

walocmne byak skali pon perubahan yg berlaku kat Smakl secare lahiriah nye,there's still certain things yg maseh same..maseh kekal cmtu mcm dulu..tapi ade dua bnde je yg sempat aku capture dan abadikan dlm gmbar utk post kali nih...
  1. padang Smakl a.k.a Si Botak - dat is so truuuuuuue!! tgok sendri gmbar ni...dri dulu lg,pihak2 yg bkenaan cube mnanam rmput baru,xpon cube halang bdak2 dri bkelakuan ganas thadap si rumput di situ laa,ape laa..tpi still,maseh ade spot2 yg botak tanpa rumput...nk wat cmne...da naseb si Botak...hehehhee....

  2. Center Stage Smakl a.k.a Pentas Perhimpunan - hahahaha...dis is da one i really miss!! tu lah pentas org kene denda...dri mcm2 'jenayah' yg mereka lakukan...dari Fly smpai la yg ringan cam lmbat gi smayg [ringan ke? lu pkir la sndri..huhu]...and the place where assembly was held everyday kcuali isnin..


well...aku tau skola aku xfaymes pon...SMAKL bkan la SBP, MRSM atau Sekolah Sains yg dbanggakan2 media dan mata masyarakat [no offence kalo terase..ni realiti]...tapi SMAKL tetap skolah aku dulu,and im proud to be one of smakl student for 5 years,and now ex-smakl...coz dat what makes me,who i am now...jgn nilai org,sbb die skola agama tp die xpkai tdung laboh pon...atau pakaian die xmelambangkan skola die ke...u dont have a right to judge a person kalo xkenal...btw,kalo nk tgor pon,tgor cara baek...jgn kutuk belakang...dosa bebbbb,lu pkir la sendri~

P. S :: anywehh...aku maseh lagi bercuti di malaysia smpai isnin ni...xtau akan ade post baru ke tak in between...kalo xde,ni la post terakhir utk cuti kali ni...btw,jadual next sem aku da dpat..cm bohsan je...tapi xleh ckap lebey2 la kan,xblaja lagi...huhu...till then,bye~

10 comments:

tiQsZiE HangSwa said...

dibahh...

i mish smakl tooo
da banyak perubahan ekk
aku pas habes skola
x jejak pon smakl

terasa seyh
zaman kite burok2 jer
keadaan smakl
tangga ke syurga
pon x dek lagikk

duchess11 is DiBaH said...

hahhahhaa...
ko nih tiqs...jgan ah terase..
at least ko de dtg amek sijil spm kan?

mmg pon..
plg aku xpuas hati tgga besar tuh..
dgn bumbung ampaian...
dulu xnak wat!!

wehh...ko sehat? pe citer?

Muzik Moden Artisukma UKM said...

Adooh... siot tol... karya ak n icad n asap n membe2 nasi lemak len da ilang... kat blok putera tu... siot... kejaamm.. hahaha

NiZwA^^ said...

huhu~
sedey nyew kolam ngan pondok atas kolam dh xde...

wee dh msuk thn ke4 ak jadi ex-smakl...
teringat zmn muda2 dulu..^^

zeozir said...

glerr...nyampah aku
penat la aku berpusu2 naik tangga dgn bdk lower form
hampeh tooll
x aci doh diorg x yah rebut naik tangga (cam bas mini la plak bunyi nyer hehehe)

tiQsZiE HangSwa said...

aku baru jek g amek sijil
tu pon amek terus cau

aku kan bz kalah menteri

:)

AniliyanA said...

aku xpnah tgk live lg "tangga ke syurga" tuh..dgr org cite je..

tp lpas tgk gmbr yg ko ltak tu..
1st thing yg terkeluar dari mulut aku
ialah.."OMFG!!!" - sorry ah bhs kasar..hahahh..
aku bengang mengingat kembali pg2 naik tangga dlm barisan mcm banduan..

nadiah norudin said...

OMG..LAME X BALIK MALAYSIA.
pergi smakl apetah lagi!! hohoho...dibah..thanx for the pic, sekurang2nye i noe now tat smakl makin mewah dgn tangga 'kayangan' tuh, hehe..
you wats up? syoknye cuti2 balik msia.
me? tunggu abis final bln 8 la jwbnye...

Mao Sama said...

zzzzz
besa gile tangge----
cam bazer gile jekk--- (-_-O)

adoyai kolam ngan pondok da tade--- abeh tu aku da ta ley lepak agi da kt sne aih~ --- ikan keli besa gabak tu mereke campak ke mane? hahak ikan keli yg slalu mkn ae lio aku---

hahak~ da lame tak pi smakl--- da wane ijau a dorm aku dulu zzzzz

haha soli soli---
juz suddenly wanna search for smakl pic sebab nga bes cite antu kat membe tp tatao nk terang rupe n padang tu cne--- stumble upon dis place when google google--- hahak--- nenek loker----

babai~

-Mao Sama- smaklian 2002-2006 -

makcikjualkepek said...

laennye smakl~
rindu rindu rindu