CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, 18 April 2009

tak sangka weyh...=D

hmmm....kali nih nak cerita psal ape ek? well....ini antara pngalaman yg aku xleh lupa!

semalam,bsamaan dgn Jumaat-17hb April, aku ade Penyuluhan : Pencegahan Kesihatan...tmasuk dlm field work utk subjek BHBP sem 4 kali nih...dgn kata lainnye, aku kne pergi SD [Sekolah Dasar] dkat Cikuda utk berjumpe dgn murid sekolah utk bagi pnerangan psal Gosok Gigi dan Gingivitis...huhuu..


pagi jumaat tuh aku sgt nerves sbnanye...ye lah,sgguh pon rakan2 grup aku [tiqah afiq sanjit jaya tina] mgatakan beribu kali "ko ok laa dibah..natural,mesra je..." tapi still,aku neves gilerrrrrrrrrrrrr...ye lah,mungkin sbb aku takut bdak2 nih xpham ape aku ckap...aku bukan xreti cakap bhasa indonesia...tapi xdelah tiptop dan hebat,bese2 je...

Jam 6.45 pagi kitorg da kmpul kat dpan Indomaret Sukawening...[pkul 7.45 waktu smnanjung msia]...dan bjalan rmai2 ke SD cikuda...smpai2 bdak2 da masuk kelas...dan grup aku, Group 4 - Prevention of Gingivitis in Primary School...

kitorg dpat kelas plg tua antara semua grup...dan paling nakal...degil! maybe sbb mmg kitorg pnye target mmg primary school kot...Kelas 4..meaning Darjah 4 = 10 tahun!!!!


adehhhhh...kesimpulannye aku nk ckap kat sini ialah

  1. murid2 lelaki die sgat nakal.....adehhh!! ckap belah kanan,belah kiri plak main kad....ckap kat belah kanan,belah kiri plak tgah bgaduh... :S
  2. murid2 perempuan? sangat sangaaaaat la pemalu dan pasif! suroh gi depan xmo weyh....tsangat malu......huhuu~
  3. hmmm.....aku walopun suka PEDODONTICS a.k.a Pediatric Dentistry...meaning dentist specialized in kids, aku baru tahu yg kanak2 desa nih sgt nakal gak... tak sangka weyh!
  4. one word weyh......UNCONTROLABLE!
  5. but it was fun.....despite of me being restless and tired sangat after the program has ended,aku gembira....!!

anyway....aku tak sangka,it turn out well...a job well done...mcm aku ckap tadi..aku gembira laa...sbb nih kali pertama aku bhdapan dgn audience atas nama seorg ahli kesihatan yg berperanan sbgai bakal dokter gigi yg mmberikan nasihat2 dan penekanan ttg kesihatan gigi..and i managed to pull it off...with my team mate! wowooowo! a real dentist-to-be weyhh!


smpai disini saje post kali nih...later! maybe aku akan rajin utk minggu nih,post byak2....mane la tahu kan? *winkwink*

3 comments:

donutcokelat said...

aku pon mangsa rusuhan kanak2 nakal yng comel ini

donutcokelat said...

mereka suka aku.sila lihat gambar no 5. semua mengahadap aku.
hahahahahahahha~

nurul amalina said...

haha. adibah, ni camera siapa ya? alai ya?