CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, 9 March 2009

Ikan - Tikus - Telur

weeeyhhh....sudah lame xtulis..mengapakah cik adibah?
A : aku busy,exam PHARMACO1 + PHARMACO2 back2back secara mngejut [bodo fkg ni]
B : aku malas menaip...malas online...malas bukak laptop..pokoknya MALAS dong!
C : tahu tak sem 4 nih schedule xbest? da la berterabur...moody memanjang!
D : xsuke dipakse update...lagi dipaksa,lagi la aku degil xmo update!
E : sumer di atas...hahahahaha!

utk pngetahuan rakan2 pmbace post ini,E adalah pilihan jwapan yg paling popular jikalau aku dah sah2 xtahu jwapan di dlm exam pharmaco1 tmpoh hari..huhu~

anyway,berbalik pade tajuk diatas! aku akan bercerita satu2..don wori...i keep it short n simple...sbb nk study lpas ni [ye lah tu?]

IKAN
tggal 19 feb lepas,aku gi ikot hakim a.k.a roy merayau ke satu tempat yg aku selalu pergi sejak akhir2 ini...setelah hmpir sejam aku atas motor,kitorg pon smpai la ke CIMAHI [bukan nama tempat sebenar]...

lpas mkan kat KATJA PIRING,aku rase hepi sgt2...sbb kat bandung nih susah nk jumpe LaLa tau...haritu aku melantak "LaLa masak sambal Pulau Pangkor" kat katja piring tuh sungguh2..xdak gmbar utk dipamerkan kat sini...xsmpat amek gmbar,aku da habiskan Lalaitu dgn rakusnye...puassss~

then,kitorg jalan2 kat tmpat Cimahi itu...adelah sorg hamba Allah bgi kitorg satu pamplet dgn satu tulisan besar yg menarik...tetibe roy kate kat aku "jom try nak?"

aku hesitate gak sbnanye dgn ajakan itu..bukan sbb poket kering,tapi aku cm xmo je...alah ikan ni..apela sgt...roy dgn sungguh2 ajak aku lg,aku still kate xnak...lpas tuh die mgeluarkan ayat emas "ok lah..meh aku belanje.."

tetibe minda aku bergerak melebihi mulut dan pantas mgatakan,"ye la ye la...jom la!" hahahha...so,kitorg pon ckap kat mas di kdai spa ikan tersebut nak try...

mula2 die basuh n lap2 kaki kitorg...then aku masuk kaki dulu...

zussss zusss zuuuus...ikan2 kat dlm kolam terus menerpa kaki aku yg da dicelup dlm kolam tuh...aku terjerit2 tahan geli...ya Allah...aku xsgka geli smpai cmni skali..aku smpai nk nangis tahan geli pon ade weyh..

sgguh2 aku underestimate kuasa Allah bgi kat ikan2 ni...bile teringt balik muka aku tahan geli time tuh,aku tergelak sorg2...lawak giler kot...ye lah,kalo jerit2 malu la plak..tgh2 mall kat Cimahi plak tuh kan...

anyway,the 1st 10 min aku still jerit2 kecik kan...tapi lpas tuh aku da ok da...huhu...tapi mmg best laa..agak mahal la kalo dlm rupiah bnding dgn fish spa kat msia...tapi still,not bad..not bad little fish..

anyway,thanx aku ucapkan kat roy atas ajakan fish spa itu...new experience weh!


TIKUS
tggal 26 feb yg lpas...kitorg FKG 07 telah masuk lab pharmacology n buat eksperimen Routes Of Drug Administration [RODA] ke atas lab rat atopun name fofuler nye tikus makmal...

nk jadikan citer,tikus ni agak busuk laa..tapi kitorg pakse diri gak buat eksperimen dgn harapan dpt mmbuktikan teori Intravenous [IV] adalah the fastest routes for any drugs to effect the body....blablabla [aku malas elaborate lebey..bce lab report aku kalo nk tahu]

pnyudahnye,kami bergembire amek gmbar dgn tikus2 makmal itu walopun die telah mgigit jari aku...cisss~ tpi xdek pe pon..aku sapu betadine je [antiseptic] as prevention xjd pe2 infection..tu je laa yg aku nk cerita...pengalaman bersame tikus makmal..huhuu



kwan2 yg kepenatan membuat eksperimen tikus [poyo jer tuh~]

TELUR
hmm...nih kisah kelakar sbnanye...

aku kelaparan giler tggal 3 march lepas..time tuh mlm tau..time black-out kejap2 tuh...[blackout yg kerap berlaku di jatinangor ini,aku maseh blom biasekan diri lagi...huhuu] anyway,aku pon tepon roy...ajak pi makan kat Tanah Rencong..so,kitorg pon gerak la gi kdai makan tersebut...

smpai kitorg kat sane,aku pon order la Mi Goreng Aceh...sedap tau...aku pon melantak la bnde tuh smapai habis..laporla kate kan..lpas tuh dtg la satu dish lagi satu...

'mbak..ini telur nya' kate waiter tuh...
roy da pelik da...'aik....half boiled egg? u order pe td?'
'telur stgah matang' aku jawab laa..

roy pon suruh waiter tu blah lps ckap thanx kat waiter tuh...aku still lg terkebil2 kat situ lalu berkate kpd roy...'xpaham la..die salah bgi telur kan,nape suro waiter tu blah?'

lpas tuh roy pon ckap..'nih kan kdai makan makanan Aceh...ckap pon mcm kite la, org malaysia..td u ckap telur stgah matang kan? so,die bgi la half boiled egg"

hmm...bagus la tuh...sbb kalo korg nk tahu,kat sini kalo kiter nak telur mata kerbau kite ckap 'telur stgah mtg'...dan itu lah yg aku nk makn sbnanye...bukan half bolied egg sperti yg waiter tuh bgi...

kesimpulannye,aku da telan da pon telur tuh...bukan salah aku mahupon waiter tuh..mmg aku salah gune bahasa la plak mlm tuh...hahahahaa..
inilah telur itu...salah paham betol...haish~

ok lah..smpai disini je....nnti ade satu lagi citer nk citer...next post ok,daa~

6 comments:

BaLQis said...

hahaha..yg telur tu mmg lwk..
weyh..bl nk kuar ngn aku lak??
ngn roy je..
ni nk majuk ni~

dr hakim said...

see...tu la asyik ajak roy je..
balqis dah majuk..
tak baik tau..
papepun i hepi...
woooo
for the first time jadi watak utama dalam blog org lain...
selama ni asyik jadi watak tambahan je...
lalala...
kem salam makunga

duchess11 is DiBaH said...

haahhaa..
bal,bleh je nk kuar dgn aku..
ko tuh yg tgah bz je mmnjang..
xleh nk fix time...
tp xpe,ble2 free ajak je aku ok!

roy...
xyah nk perasan k..
post kali nih je kot jd watak utama..
post laen jgn hrap laa..
hhehehe..;P

as i am ~ NADYA~ said...

beznya buat fish spa tu!!nk jgk..tp seriouz xtahan geli!!

Al-Tuah Al-Shahab said...

salam,
harap maaf,
jgn kata br buat xperiment tikus tu?
sedeynya,
FK'08 buat masa 1st sem kot, huhu

duchess11 is DiBaH said...

kak noddy : buat je fish spa tuh!
besh giler..
tapi seyes kne tahan geli laaaa! hehehe...

al-tuah : anda nih...xtahu ke kitorg ni fkg?
kitorg blaja bnde tuh utk pharmaco je kot..
lgpon nothing to do with dntistry pon..huhuu...